18 Ağustos 2019 Pazar

TurkNet İlk faturam yüksek geldi



İlk faturanızın yüksek gelmesi beklenen bir vaziyet, zira aslında ilk ay size bir değil, iki adet fatura geliyor. Bir de ilk aya mahsus bir takım vergiler de bulunuyor. Ayrı olarak TurkNet'e başka bir operatörden geçmeden yeni abonelik ile müracaat ettiyseniz, ilk 3 ay faturanıza Kurum Hizmeti fiyatının taksiti yansıtılır. (Kredi kartı veya banka kartı ile otomatik ödeme direktifi verilerek yapılan aboneliklerde 3 ay x 20 TL, kartsız aboneliklerde 3 ay x 30 TL.)

Şimdi gelin ilk ay iki fatura gelmesinin sebebini biraz daha açalım:

Abonelik müracaatınız aktif hale geldikten sonra, o ay içinde bir sonraki aya kadar olan hizmetinizi kullandığınız gün fiyatı (Kısmi Fiyat) ve bir sonraki aya ait tam ay kullanım faturası, iki ayrı fatura olarak aboneliğin başlatıldığı tarihi takip eden ayın 1’i bakımından tarafınıza gönderilir.

İlk fatura döneminde alacağınız iki faturadan biri hizmetinizin açıldığı günden o ayın sonuna kadarki dönemi kapsar. Diğer fatura yeni başlayan ayın fiyatıdır. Tüm sonraki aylarda size tek bir fatura gönderilecektir.

Sözgelimi 15 Haziran’da hizmetiniz aktif hale geldiyse, Temmuz ayı başında 15-30 Haziran dönemi için bir fatura ve ayrı olarak Temmuz ayı için bir fatura olmak üzere toplam iki ayrı fatura size gönderilecektir. Ağustos başında ise yalnızca tek bir fatura sizin için tertip edir ve bu fatura Ağustos ayı kullanımınızın fiyatı içindir. Sonraki aylarda da aynı şekilde kullanacağınız ayın faturası her ayın başında size gönderilir.

Size gönderilen ilk iki faturanıza; kampanya dahilinde armağan edilen istikametlere yapılan kullanım indirimleri ve şayet kullandıysanız aboneliğinizin başladığı tarihe ait paket dışı yapılan telefon müzakeresi fiyatları de yansımış olabilir. Ayrı olarak abone olunan kampanya konusunda bir defaya mahsus damga vergisi fiyatı (0,46 TL) ilk faturanıza yansıtılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder