30 Ağustos 2019 Cuma

Turknet nasıl? Tavsiye Edermisin?

Merhaba arkadaşlar, TurkNet hakkında size bilgiler aktarmak isterim, TurkNet'in avantajlarını ve dezavantajlarını size bu yazımda sizlere belirtmek isterim.

TurkNet 1996 Yılında kurulmuş bir telekom operatör'ü, TurkNet türkiye içinde kendi fiber altyapısı ve ortak altyapı kullanan bir operatör. Türkiye'de telekom şirketleri kendi fiber altyapısı dışında hepsi ortak TT altyapısı kullanmaktalar, ortak alt yapıya belli bir kira bedeli ödeyerek, müşterilerine hizmet sağlamaktalar.

Aslında TürkNet ve diğer servis sağlayıların en büyük sorunu ortak altyapı diyebilirim. TT altyapısı kötü olan bir yerde, diğer servis sağlayıcılarda maalesef kötü hizmet sağlayacaktır. (kendi fiber altyapıları hariç)

TurkNet avantajları ve dezavantajları hakkında kısmına gelecek olursak bunları aşşağıda sıralamak isterim.

TurkNet Avantajları


  • TurkNet hız konusunda eğer fiber altyapısında değilseniz, hız faktörünüz TurkTelekom altyapısı ve sizin binanıza gelen altyapı ile değişiklik gösterebilir. TurkNet'in avantajı eğer 35 Mbps'e kadar hattınız destekliyor ise 35Mbps ve adil kullanımsız interneti 75,99 Fiyat'a kullanabilirsiniz.
  • TurkNet'in en güzel özelliklerinden birisi taahhütsüz olması ve istediğiniz zaman taahhüt bedeli ödemeden çıkma avantajı olması.
  • Turk Net eğer faturanızı geç ödemediyseniz(gecikme bedeli) dışında bir süpriz fatura çıkarmamaktadır. 2 Senedir kullanmaktayım ve hiç bir şekilde dedikleri ücretin ötesine çıkmadı
  • Ev telefonu sağlamaktadır ve her yöne 1000 Dakika vermektedir.
  • Hattınız destekliyorsa 75 Mbps'e kadar internet'i +10 TL fark ile 85,99TL'ye kullanabilirsiniz.
  • Hattınızın upload hızı destekliyor ise 4Mbps'e kadar desteklemekte.
  • YAPA altyapılarına hizmetiniz dahil ise 100Mbps'e kadar internet'i 75,99TL kullanabilirsiniz.
  • YAPA Altyapısına hizmetiniz dahil ise Upload hızınız 50Mbps'e kadar fiyat farkı ödemeden destekliyorsa kullanabilirsiniz.

TurkNet Dezavantajları

  • TurkNet müşteri temsilcisi olmaması diyebilirim, benim için bir önemi olmamakta çünkü TurkNet'in aktif altyapısında bu hizmeti kullanmıyorum, ortak altyapı üzerinden hizmet aldığım için bir sorun durumunda ortak altyapı firmasının teknisyenleri müdahale etmekteler. Müşteri temsilcisi sadece benim için bir arıza kayıtı oluşturmakta ve telefonu kapatmakta. Aslında müşteri temsilcilerinin internet servis sağlayıcılarında sadece bir gaz alma, tepki frenleme mekanizması olduğunu söyleyebilirim.
  • Kurulum ekiplerinin maalesef acemi insanlar tarafından oluşturulduğunu söyleyebilirim. Yeterli bilgilere sahip olduklarını düşünmüyorum elbet içinde işini düzgün yapan insanlar vardır fakat klasik kurulum adımlarını bilmekteler sadece. Kurulum sırasında bir sorunda gerçekten elleri kolları bağlı kalıyorlar. TurkTelekom ekipleri ile organize'de çalışmaları gerekli.
  • Abonelik sırasında belgeleri kendimizin çıkarıp kargo ile göndermemiz (Ücretsiz Gönderiliyor bu arada)

Avantajları ve dezavantajları konusunda aklıma geldikce listeyi düzenleyeceğim. TurkNet nasıl? sorusuna gelecek olursak benim açımdan bir sorunu olmayan firma, elbet bazen kızdığım noktalar olmaktadır fakat neredeyse 2 senedir bu firmayı kullanmaktayım başladığım sırada adil kullanım kotası mevcuttu fakat o dönem sanırım 200 gb bir rakama çıkarmışlardı test için ve ardından adil kullanım kotası kaldırıldı. Kullandığım süre boyunca inanın TurkNet kaynaklı bir arıza hiç yaşamadım. Turk Telekom saha dolabına bağlı olduğum için dolapta elektrik kesintisi ya da bir arıza durumunda hep internetim gitti. TurkNet'i eğer internet hakkında biraz bilginiz var ise kablolama, ufak arızaları giderebileceğiniz teknik bilgilere sahipseniz gerçekten tavsiye ederim. Örnek veriyorum benim ailemden birisi bağlatmış olsa gerçekten arıza durumlarında insanın canını sıkabilir fakat bilen bir insan için kablolardan ya da modemden olabileceğini tahmin etmek kolaydır. TurkNet benim gözümde internet konusunda daha çok bilinçli kullanıcıya sahip bir servis sağlayıcı, şunu hiç bir zaman unutmayın internet sitelerinde ve youtube kimse hiç bir firmayı övmez. siz sadece internet'e şikayet için yazarsınız, hangi firmanın yüzlerce övgü yazıları var? Hangi firmayı aratırsanız aratın öncelikle hep şikayetleri göreceksiniz, çünkü ilk işimiz hemen şikayet etmek ve tepkimizi belirtmek. sizlere açık olmak gerekirse burada bu blog yazılarımın sebebi ise TurkNet Arkadaşını getir kampayısından yararlanmak. Eğer TurkNet'i tercih edersiniz Arkadaşını Getir Davet Kodumu kullanırsanız sevinirim. 1 Ay ikimizde ücretsiz kullanabiliriz.  Davet Kodu: EDA96YF36MIW 

Genel olarak konuyu toplamak gerekirse TurkNet'i eğer biraz teknik bilginiz var ise ve uygun,adil kullanımsız ve taahhütsüz internet kullanmak istiyorsanız hiç düşünmeden tavsiye ederim.

Türknet Arkadaşını Getir Davet Kodu: EDA96YF36MIW 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder