11 Ekim 2018 Perşembe

TurkNet Nasıl? TurkNet Hakkında Kişisel Görüşlerim.

Merhaba arkadaşlar;
Daha önce Telekomünikasyon şirketlerinde çalışmış birisi ve TurkNet kullanıcısı olarak sizlere TurkNet hakkında bilgi vermek isterim. Öncelikle TurkNet nasıl hizmet sağlıyor ve paketleri nelerdir, belli başlı şehirlerde fiber alt yapı sunmakta, fakat fiber alt yapısı olmayan bölgelerde Türk Telekom ortak alt yapısını kullanmakta. Fiber Tarifelerinde artık 1 adet tarife bulunmaktadır. 100 Mbps (75,99₺) şeklinde, VDSL ve ADSL tarafında ise 75,99TL'lik, 100Mbps'e kadar tek paket mevcuttur.

TurkNet hakkında kişisel görüşlerim nelerdir bunlara değinmek isterim. 2017 Nisan ayında aboneliğim başlamıştı ve internet hızım 3 Mbps olarak sabitti ve o dönem de AKN doldursam dahi zaten 3 Mbps kullanıyordum :) Maalesef fiber alt yapılarını kullanmadığım için TT alt yapısını kullanmaktaydım, kopmalar, yağmur yağması durumun da sorunlar yaşamaktaydım, fakat bunların TurkNet ile alakalı bir durum olmadığını biliyordum. Birgün mahallede bakır kabloları hırsızlar çalmışlardı ve telekom tarafı artık bu durumdan bıkmıştı ve saha dolabımı TİP-21 fiber dolaba çevirdiler ve saha dolabı ile aramdaki mesafe 20mt, oturduğum ev ise müstakil bir ev, daha sonra hızımı TurkNet otomatik olarak 16Mbps sabitlediler fakat o dönemde 100Mbps'e kadar desteklediği hızı almaktaydın, direk müşteri hizmetlerini arayarak hattımı VDSL hizmetine geçirttim ve hızımı 75Mbit'e kadar sabitlediler. Hattım 137Mbps'e kadar desteklemekte bu arada.



Ardından TurkNet artık 35Mbps'e kadar ifadesini kullanmaya başladı ve korkmuştum, ardından bir açıklama geldi ve mevcut müşteriler bu durumdan etkilenmeyecek, ben yine 75Mbps'e kadar kullanmaya devam ediyorum. Fiyat politikasında değişikliğe gittiler ve 64,99TL yaptılar, mevcut müşterilerini 3 ay boyunca bu fiyat etkilemedi.

TurkNet hakkında bir şikayetim şuana kadar maalesef olmadı, şikayetlerimin ve sorunumun sebepleri genelde Türk Telekom alt yapısında yaşanan sorunlar ile alakalı olmuştu.

Türk telekom türkiyede bakır alt yapıya sahip tek şirket ve şuan yeni yasaya göre artık ortak alt yapısı sağlayıcısı olarakta görev yapmakta, Tüm diğer operatörler hat kiralama hizmeti almakta. Türk Telekom alt yapı konusunda uzun süredir saha dolaplarına kadar fiber interneti getirmekte ve küçük istasyonlar kurmakta, bu şekilde saha dolaplarına yüksek internet hizmetini getirmekte, alt yapısı kötü olan bir çok nokta halen fazla maalesef. TurkNet hakkında hız sorunları genelde alt yapı firması ile alakalı sorunlardır, hız düşüklüğü sorunu hangi operatör'e geçerseniz geçin oturduğunuz bölgede düzelmez, ping sorunu farkedebilir bu konu hakkında net birşey diyemem fakat Türk Telekom'da hangi hızı alıyorsanız, diğer tüm operatörlerde aynı hızı alırsınız, örnek veriyorum paketiniz 8Mbps'e kadardır Türk Telekom'da fakat sizin hattınız 25Mbps desteklemekteyse bu bir kısıtlamadır, TurkNet'e geçerseniz bu hızı alabilirsiniz. Oturduğunuz bölgede yoğun internet kullanımı mevcut ise hattınız 25Mbps'e kadar desteklesede bu hızları görmeyebilirsiniz.

TurkNet'in eksik yönlenlerinden birisi ise müşteri hizmetleri departmanını telesekreter olayına bağlamaları oldu, bana göre aslında değişen birşey yok, müşteri hizmetleri, arıza oldukdan sonra müşterinin gazını almak için frenleme mekanizması aslında, arızaların çoğunluğu alt yapı ile alakalı ya da donanımsal olmakta, TurkNet'in arızası belkide %5 oranını geçmez, bu bahsettiklerim diğer operatörler içinde geçerlidir, neden diye soracak olursanız, alt yapıda yaşanan bir sorunu müşteri hizmetleri çözemez, ya da donanımsal, sadece sizin arıza kayıdınızı bırakıp sorunu dinler ve telefonu kapatır.

Türk Telekom alt yapısında iseniz TurkNet veya başka bir operatör farketmez hepsinde aynı sorunları yaşarsınız, aynı hız, aynı kopmalar, aynı şikayetleri elbet yaşarsınız. Türk Telekom alt yapınız eğer iyise bir sorun yaşamadan tüm operatörlerde hizmet alırsınız. Elbet TurkNet kaynaklı ya da başka operatörler kaynaklı sorunlar yaşayanlar olmuştur fakat Türkiye'de çoğunluk bu şekilde.

TurkNet kullanıcısı olarak şuan almış olduğum hız aşşağıda yer almaktadır.

TurkNet'e abone olmak isterseniz benim başvuru linkimi kullanmak isterseniz. linkim aşşağıdadır. Eğer sorunlarınız olursa yorum olarak atarsanız sizlere yardımcı olmak isterim.

Güncel TurkNet Başvuru Linki

Güncel 17.08.2019 TurkNet Hızım

10.10.2018 TurkNet Hızım





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder